3.LECKE: HOGYAN TESZI A TANTRA JOBBÁ, IZGALMASABBÁ A SZEXUÁLIS ÉLETEDET? 

 Hogyan segít a tantra a párkapcsolati problémákon?

MILYEN A TANTRIKUS SZEX?

A leggyakoribb kérdés, amit kapok a munkám során, hogy milyen a tantrikus szex, miben különbözik a “hagyományos” szextől?


A legfontosabb különbség, hogy a “hagyományos” szexben az orgazmusért szexelsz. Erre vagyunk szocializálva, ezzel foglalkoznak a szexológusok, meg a magazinok szex-rovatai, és ez az, ami természetesnek tűnik a nyugati célorientált, eredmény orientált világunk gondolkodásmódja szerint.
Képzeld el, hogy van az ágyékodban egy lufi, ezt felfújod gyönyörrel, és amikor már nem bírja a lufi tovább a feszülést, eldurran. A “hagyományos” szexben ezért a durranásért szexelsz…


A tantrikus szexre éppen az ellenkezője igaz: először is nincs cél. A kapcsolódás élményéért, a testedben megtapasztalható új élményekért, felfedezésekért szexelsz. Az orgazmust kifejezetten kerülöd, hiszen ha kidurran a lufi, nincs tovább...
 A lényeg, hogy minél lassabban, izgalmasabban fújd fel a lufit, melyet igyekszel egyre nagyobbra és nagyobbra tágítani, hogy egyre több és több gyönyör férjen bele…A lufi kitágul az egész tested, sőt, a fizikai testeden túli energia testek méretére. Olyan helyeken tapasztalsz meg a testedben gyönyöröket, amit korábban el se tudtál képzelni, és olyan lelki élményeket élsz meg, melyekre a “boldogság” és “öröm” szavak nem eléggé kifejezőek..

Mi a jó a szexben, ha nincs durranás, nincs orgazmus?

Az, hogy az egyszeri, pár másodpercig tartó csúcsélmény helyett, az energia megtartás tantrikus technikájával egy olyan állapotba kerülsz, ahol folyamatosan, hosszú ideig a csúcson vagy, az öröm, boldogság, gyönyör és erő egy nagyon intenzív állapotában.
Az is lehet, hogy a csúcson megélsz egy testorgazmust, de ez nem jár a lufi eldurranásával, nincs ejakuláció, nincs energia letöltődés. Tehát a testorgazmus után nem száll el a szexuális energiád. Nem száll el a vágyad. A vágy  megmarad, sőt fokozódik, és pár perces pihenés után elindulsz egy újabb csúcs felé. Ezt hívjuk multiorgazmusnak. A multiorgazmusban tapasztalt férfi és nő úgy él meg egy szeretkezésben 5-8-10-akárhány testorgazmust, hogy a szexuális energia, a vágy nem száll el.
A tantrikus szeretkezés egy olyan extatikus, öröm és boldogság állapotba visz, olyan élményeket élsz meg testedben és lelkedben, hogy ebben az állapotban már egyáltalán nem hiányzik a “hagyományos” orgazmus, mert ez annál is sokkal, de sokkal jobb.

 Így teszi a tantra jobbá, izgalmasabbá a szexuális életedet

 • a tantrikus szexualitás folyamatosan növeli vagy megtartja a szexuális erődet, máshogy megfogalmazva: nő a libidód

 • lényegesen erőteljesebb lesz a szexuális kisugárzásod, vonzerőd 

 • a mindig új élmények, új felfedezések miatt nem untok rá egymásra

 • A “hagyományos” szexben a lufi mindig ugyanott durran ki, nagyjából mindig ugyanazt a sémát, mintát követi a szexuális együttlét, nagyjából ugyan azokat az élményeket éled meg, mint korábban . A tantrikus szex teret ad arra, hogy a lufi tágításával új dolgokat fedezz fel a testedben, új élmények érjenek.

 • A tantrikus szexben a partnerek nem megszokott minták, bejáratott forgatókönyv alapján kapcsolódnak, hanem folyamatosan figyelik magukban és partnerükben az energia mozgását, és azt csinálják, úgy cselekszenek, hogy minél intenzívebb állapotba jussanak el. Ezért a szeretkezés mindig máshogy alakul, mint az előző, minden szeretkezés más lesz, mint a korábbiak.

Így gyógyítja a tantra a párkapcsolatod

Egy kihülőben levő kapcsolatot meg is tud újítani a tantrikus szexualitás

 • mindketten jobban érzitek magatokat a  bőrötökben, nyitottabbá, elfogadóbbá, megértőbbé váltok
 • újra vonzóbbá, szexisebbé válsz partnered számára
 • a közösen megélt új gyönyörök ismét közelebb hoznak Titeket egymáshoz
 • a tantrikus szexben megélt lelki élmények révén újra intimebb lesz a kapcsolat
Van persze olyan kapcsolat, amit nem lehet, vagy nem kell feltétlenül megmenteni. Ebben az esetben energiára, önbizalomra, szeretetre van szükséged a szétváláshoz. A tantra gyakorlásával megszerezheted ezt az erőt.

Hogyan segít a tantra a szexuális problémáidon?

Divat mostanság a tantrát terápiás módszerként ajánlani szexuális problémákra, mint merevedési zavarok, korai magömlés, vagy nőknél az orgazmuskészség hiánya, stb. Emlékezz arra, amit az előző leckékben a tantráról mondtunk: a tantra a bennünk levő isten, a bennünk levő teremtő erő keresése, felfedezése, megtapasztalása. Hogyan tudná valaki az isteni lényét megtalálni, mikor még emberként sem érzi magát teljesnek, “jól működő”nek?

Mindazonáltal a tantra TECHNIKÁI valóban segíthetnek abban, hogy túllépj szexuális problémáidon.

A tantrában is sokat gyakorlott jóga és meditáció segít, hogy jobban kezeld életedben a stresszt, a kihívásokat, általuk eszközöket kapsz tested és elméd lenyugtatására. A táplálkozásodra való odafigyelés egészségesebb, energikusabb testet eredményez.

Ezek vsz. már önmagukban is megoldják szexuális problémáidat…De ha nem, az energiamegtartás gyakorlása segít, hogy:

 •  tudatosan irányítsd és kezeld az orgazmusodat (pl. korai magömlés kezelése)

 • tudatosan gazdálkodj a szexuális energiáddal (potenciál zavarok, orgazmukészség kezelése)

Tantra és gyereknemzés

Természetesen ha a szexuális együttlétnek/ együttléteknek gyermeknemzés a célja, akkor a tantrikus férfi sem tartja meg a magját.

De a tantrikus szexualitásban élő párok tudatosan gazdálkodnak energiájukkal, így fel tudnak készülni rá, hogy a fogantatás optimális időpontban és optimális testi-lelki állapotukban következzen be.

Az igazán gyakorlott magmegtartó férfiaknál a magmegtartás egyben kiváló fogamzás elkerülő eszköz lehet, nem szükséges a női testet kemikáliákkal (tabletták) vagy durva fizikai eszközökkel (pl. a folyamatos gyulladást okozó spirál) terhelni.


Na jó, de akkor konkrétan hogyan néz ki egy tantrikus szeretkezés?

Erre a kérdésre az 5. leckében kapsz majd bővebb választ. De igazi információd, tudásod csak akkor lesz, ha elkezded gyakorolni a tantrát. Ezt pedig személyes útmutatás alapján lehet


Gyere/gyertek el oktatásra!

 Ide kattintva megtekintheted az aktuális kurzusokat, oktatási formákat

De első lépéskét az is nagyszerű, ha saját tapasztalatot szerzel egy tantrikus masszázs révén! A tantrikus masszázs viszonylag szigorú határok között, közösülés nélkül, de szépen modellezi hogyan épül fel egy tantrikus szeretkezés. Tehát segít abban, hogy legyen valami elképzelésed erről az egészről.

Ide kattintva tájékozódhatsz a tantrikus masszázsrólA KÖVETKEZŐ LECKÉBŐL:

Megtudhatod mi minden csodás, izgalmas dolog vár rád a tantra gyakorlása során, a szexen kívül is...
És arról is olvashatsz, hogy hogyan indulhatsz el MOST a tantra útján, akár egyedül is...