5.LECKE: TANTRIKUS SZEX A GYAKORLATBAN

Mitől lesz egy szeretkezés tantrikus?

Hogyan néz ki egy tantrikus szeretkezés?

Kívülről nézve talán nem veszel észre sok különbséget a “hagyományos” szexhez képest, mert a tantrikus szex lényege belül van…

Ami feltűnhet, hogy a tantrikus szeretkezés sokkal lassabb és hosszabb. A “hagyományos” szexben felmászol, vagy felrohansz a hegycsúcsra, a tantrikus szex viszont olyan, mintha paplanernyőznél a hegy körül…

Paulo Coelho “11 perc” című könyve egy brazil prostituált svájci kalandjairól szól. A lány megállapítja, hogy egy aktus átlagosan 11 percig tart. Ezt a szexológusok felmérései is megerősítik. 11 perc…Ott, ahol az intimitás-szerelem még jelen van a kapcsolatban ez az idő hosszabb, mert ösztönös vágy van a felekben a simogatás, ölelkezés, csókolózás iránt. De az ilyen szeretkezés is ritkán haladja meg a 45 percet.

Miért van ez?

Mert a férfinak kicsi a szexuális potenciálja, nem bírja megtartani a szexuális energiát, eldurran.. A nők zöme pedig nem élvezi IGAZÁN a szexet, igyekszik minél gyorsabban túl lenni rajta…

A nyugati ember az orgazmusért szexel. Ha megvan az orgazmus, ki van pipálva a dolog, bármi is történt előtte vagy utána.

A tantra útját járó nő és férfi ÉLVEZI a szexet, nagyon is élvezi. Ezért igyekszik minél hosszabbra nyújtani, amennyire ideje és erőnléte engedi. Azért is jóval hosszabb a tantrikus szeretkezés, mert a tantrikus élményekért a szexuális energiának nem csak az ágyékban, hanem a felsőbb energia központokban (gyomor, szív, torok, fej) is áramolnia kell, és ehhez a testnek időre van szüksége.

Ami még feltűnő lehet egy tantrikus szeretkezésben, hogy van néhány különleges, nem szokványos póz, ugyanis egyes pózok más- más energia központra (csakrára) vannak erőteljesebb aktiváló hatással.(a Káma-szútra hírhedt pózainak ehhez semmi köze nincs!!!)


De alapvetően: ami a tantrikus szex különlegessége, az nem annyira a külsőségekben nyilvánul meg. Attól lesz különleges, ahogy felépítünk a szeretkezés során egy különleges energia mezőt testünkben és magunk körül a párunkkal….és ebben paplanernyőzünk…

A tantrikus szeretkezés “forgatókönyve”

A hely: a tantrikus szeretkezés egyfajta ima, ünnep. Ezért fontos, hogy ehhez méltó zavartalan, tiszta, szép, sőt akár virágokkal, gyertyákkal felékesített helyet készíts elő hozzá.


1. Ráhangolódás.

Az első lépés az, hogy a nap történéseit, sikereidet vagy éppen kudarcaidat, tennivalóidat és minden egyéb gondolatot félreteszel, és elkezdesz befelé, a testedre figyelni. Ez történhet egyedül, vagy együtt pároddal, kézenfogva vagy egy ölelkezésben. A befelé figyelést legjobban a különböző légzőgyakorlatok segítik. Ezután néhány érintésen, vagy éppen az ölelésen keresztül a figyelmed kitágítod partneredre is.


2. Az érzékek felébresztése.

Tested tele van izgalmasabbnál izgalmasabb erogén zónákkal, melyek érintése, simogatása felkorbácsolja a vágyat, a szenvedélyt. De testednek időre van szüksége. Ezért pároddal hosszan simogatjátok, masszírozzátok egymást, ölelkeztek, vagy puszilgatjátok egymás testét. Fontos, hogy a nemi szerveket csak akkor érintitek, (akár kézzel, akár szájjal) ha már beindultak a fiziológia folyamatok: a merevedés, illetve nőknél a jóni megduzzadása, szétnyílása és a kellő nedvesedés.  

Ez a folyamat akár 1 órán át, vagy még hosszabb ideig tart.


3. Egyesülés.

Amikor a szexuális energia áramlása már elég intenzív a testetekben, akkor összekapcsolódtok a lingamon-jónin keresztül is. Folyamatosan figyelsz magadra és a másikra, ha orgazmus közelébe kerültök, idejében megálltok. Érdemes és élvezetes sokféle pózban egyesülnötök, egy gyakorlott tantrika már tudja, hogy melyik póz melyik energia központra van hatással, és tudatosan alkalmazza a pózokat.


4. Testorgazmus.

A gyakorlott tantrika, legyen férfi vagy nő képes úgy megélni orgazmust a testében, hogy nincs ejakuláció, illetve nincs energia letöltődés. Amíg nem vagy ebben profi, egyszerűen megállsz a kellő pillanatban, mielőtt elsülnél. (Figyelem! A nők is elsülhetnek! Számos orgazmus fajta jár energia letöltődéssel a nőknél is, a legtipikusabb ilyen a csiklói orgazmus)


5. Hullámvasút.

A testorgazmus pár perc pihenés követi, majd felültök a gyönyör egy újabb hullámára. A hullámvasút közben az energiaáramlás egyre intenzívebb a testetekben, és spontán módon vagy tudatos “felhúzás” révén az energia egyre magasabb energia központokba emelkedik (szív, torok, homlok, fejtető…). Esetleg meg is élhetsz orgazmusokat ezekben az energia központokban. De mindenképpen fantasztikus érzelmi vagy spirituális élményeid is vannak.


6. Elcsendesedés.

A tantrikus szexnek akkor van vége, amikor elfáradtok , vagy esetleg eltelik az az idő, amit a szeretkezésre tudtatok szánni (egy ilyen folyamat 2-3 óra, vagy még több idő). Egyszerűen megpihensz a pároddal egy ölelkezésben. az egymástól való elválás éppoly lassan és fokozatosan történik, mint az elején az összekapcsolódás.

A tantra elkötelezett gyakorlói számára a szeretkezés egy szent rituálé, melyre hosszan, tudatosan készítik fel testüket, böjtöléssel, meditációval. Az aktus minden részletének megvan a maga szerepe és értelme, hogy a felajánlás, melyet az istennek tesznek, minél szebben és tökéletesebben teljesedjen be.  


A tantrikus szeretkezést szigorú keretek között, de elég jól modellezi a tantrikus lingam vagy jóni masszázs. Mielőtt rálépsz az útra, érdemes egy beavatást kérned, egy - a tantra útját járó - tantramasszőrtől.

Bővebb információért kattints ide!


A tantrikus szexhez vezető út

A tantrikus szex alapja, hogy van egy egészséges, blokkoktól, gátlásoktól mentes, érzéki, érzékeny, orgazmusra képes tested.
Nőknél, ha nincs orgazmus készség, akkor először az orgazmushoz vezető gyönyörérzést, izgalmi állapotot gátló érzelmi blokkokat (esetleg traumákat) kell feloldani.

Ehhez olyan módszert ajánlok, mely nem csupán verbális, hanem a testet fizikailag is bevonja a terápiába (szexuális blokkoldás, érintésterápia, bodywork).

A nő az orgazmus készség elérése után tanulja meg, hogy hogyan tarthatja meg az energiáját, és ezzel hogyan lehet “multiorgazmusos” egy szeretkezésben.

Férfiaknál első az “ejakulációs kényszer” elengedése, tehát a régi szexuális minta megváltoztatása a tudat szintjén (magyarul: elhatározod, hogy magmegtartó leszel)

Ha ez megtörténik, akár néhány hét alatt elsajátítható a magmegtartás képessége.

Ezután a férfi megtanulja “felhúzni” az energiát az ágyékából a szívbe majd a fejbe, és megtanulja teljestest- orgazmust és a multiorgazmust.


A KÖVETKEZŐ LECKE:

Bizonyára rengeteg mindenről olvastad már, vagy hallottad, hogy "tantra". A 6. lecke segít eligazodni a különböző tantra irányzatok között.