9.LECKE: TÁNC AZ ORGAZMUSHOZ


Tested gyönyörteli, energiával teli állapotához nem csak a szex, vagy a jóga, meditáció, hanem a tánc is elvezethet.

Persze ez a tánc egy teljesen szabad tánc, nincsenek benne kötelező lépések, vagy kötött koreográfia. A lényege, hogy a mozgásoddal sorra aktiválod az energia központjaidat, a legalsó, gyökér csakrától, a fejed tetejéig, a korona csakráig. Az eredmény egy mindenhol gyönyörtelten bizsergő test, egy fülig érő száj, örömteli, harmonikus, boldog állapot.
És akár egyedül otthon is táncolhatsz. Ha van párod, vele még jobb.
Egészen erős, különleges hatása van, ha egy csoportban táncolsz, mert az egyének energiája ilyenkor összeadódik.

Tapasztalataim, kísérletezéseim alapján kialakítottam egy saját módszert, amit Tantra Táncnak neveztem el. Időnként tartok csoportos Tantra Tánc foglalkozásokat, ha felíratkoztál a “tantrikus galambpostára”, akkor kapsz majd értesítést, hogy mikor és hol.
De addig is próbáld ki otthon!
Ehhez adok az alábbiakban néhány instrukciót, ajándékba pedig megosztok veled olyan zenéket, melyek segítik az egyes csakrák aktiválását.

BEMELEGÍTÉS

Mielőtt táncba kezdenél , egy kis nyújtással, légzőgyakorlattal kezdj a testedre figyelni, érkezz meg a testedbe. Ez olyan, mint a tantrikus szeretkezésben az egymásra hangolódás, csak most magadra hangolódsz, magaddal kapcsolódsz.
Egy kicsit melegítsd be a vállaid, nyakad, hátad, csípőd, lábaid!

1. GYÖKÉR CSAKRA

A gyökér csakra a gátadnál található. Tulajdonképpen ezen az energiaközponton keresztül kapcsolódsz az Élet energiához. Ez a csakra felelős azért, hogy tested életteli legyen.
Elsőként úgy táncolj, hogy dinamikusan -ami csak belefér- rázd fel a tested. Ugrálj, rázd a csípőd, élvezd a zene dinamikáját! És legyél Te is dinamikus!

2. SZEX CSAKRA

A szex csakra a Vénusz-domb/ ágyék részen van. A szex csakra felelős a szexuális vágyért.
Most úgy táncolj, kis terpeszben, laza térdekkel, hogy főleg a csípődet mozgasd! Körözz a csípőddel, írj le vele vízszintes és függőleges hullámokat, nyolcasokat. Eközben a figyelmed tartsd a medencéden, az alhasadon!
És akár el is képzelheted, hogy egy sztriptízbárban / chippendale showban táncolsz, és mindenkit elcsábítasz…

3.NAPFONAT CSAKRA

Kicsivel a köldök fölött van ez a központ. Ehhez a csakrához az akaratunk ésszerű használata, és a mentális erő tartozik.
Ennél a résznél szaggatott, gyors mozgásokkal, izmaid aktív használatával mozogj. Pl. bokszolj a levegőbe, rúgj a lábaddal, mint a karatésok. De használhatod a könyököd, térded: mikor elindítod a mozdulatot már legyél tisztában vele hova akarsz megérkezni, és érkezz meg oda határozottan, egyértelműen, erőteljesen!

4. SZÍV CSAKRA

A mellkas közepén. Nem csak a szeretet terem itt, hanem az öröm, harmónia is.
Egy kicsit megpihenhetsz a korábbi intenzívebb mozgás után.
Karjaidat tárd szét, és maradjanak végig így, vagy folyamatosan tárogasd! A lényeg, hogy a mellkas nyitott legyen, kidomborodjon. A testeddel ringatózz, hullámozz!
Ha a pároddal táncolsz, ölelkezzetek össze, és együtt ringatózzatok!

5. TOROK CSAKRA

Meglepő módon ez a csakra a toroknál van….Elsősorban az önkifejezésért, önmegvalósításért felelős.
Táncolj most úgy, ahogy Neked igazán jól esik! Közben mozgasd meg intenzívebben a nyakad, körözz a fejeddel! Próbálgasd mik azok a mozdulatok, amik illenek hozzád, amik jól állnak neked. Gyors? Lassú? Lágyabb? Határozottabb? Melyik a legszebb testrészed, amit érdemes a táncoddal kihangsúlyozni, megmutatni?

6. HARMADIK SZEM CSAKRA

A homlokod közepén találod, és az érzékszerveken túli érzékelésért, a “paranormálisnak” nevezett tapasztalatokért felelős.
Mozogjál egészen lassan. Csukd be a szemed, semmi mást ne csinálj, csak tartsd a figyelmed a homlokod közepén. Eközben mozogj úgy a szobádban, lassan, hogy semmibe nem ütközöl bele!

7. KORONA CSAKRA

A fejtetőn található. Ezen az energia központon keresztül csatlakozunk a Forráshoz (vagy Isten, vagy Teremtő, vagy Magasabb Intelligencia, ahogy Te nevezed magadban)
Állj meg egy helyben, vagy ülj le, a gerinced lecsen egyenes. Hunyd be a szemed, lélegezz mélyeket és csak figyelj a zenére!

Megosztok veled 7 zenét

Ezeket hosszasan válogattam és teszteltem sok táncfoglalkozáson. Tulajdonképpen ez a tapasztalat, a mögötte lévő sok idő és munka az, amit ajándékba felajánlok most Neked.
Jobb  oldalon Youtube linkeket találsz, de megkeresheted a zeneszámokat Spotify-on, vagy más csatornán, amit használsz.

ZENÉK